Цига*ета се изгавриха с варненско момиче

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кошмарен случай на агресия от страна на група ромски момчета към тяхна съученичка се е разиграл във Варна.

Случаят е от 18 март, но сега излиза наяве, уточнява Varna24.bg. 12-годишно момиченце от училище “Любен Каравелов” се прибира след края на учебните занимания към дома си в “Аспарухово”.

По пътя я застига група от пет момчета на нейната възраст от същото училище и започват да я блъскат, ритат и влачат за косата. Заповядват на детето да се съблече, като през това време най-големият от насилниците, седмокласник, прави клип с телефона си.  Кошмарът се разиграва в близост до полицейското управление в квартала, а камери запечатват гаврата. “За случая са информирани всички институции и те работят по него. Тече разследване от полиция и прокуратура, с децата и родителите работят психолози, както и медиатори от Център за обществена подкрепа, тъй като момчетата са от ромски произход.

В нападението участва момче в четвърти клас, което се е завърнало скоро от чужбина и е на възрастта на шестокласниците, три момчета от шести клас и един седмокласник. Компанията от насилници е познавала момиченцето, тъй като са учили в едно училище.  Докато групата тормози детето, седмокласникът снима клип. След това момчетата са го качили в социалната мрежа, с което болката и унижението на нападнатото дете и бела още по-голяма. Полицията е премахнала клипа от всички канали на разпространение.  В училището са предприети незабавни мерки, свикана е комисията за противообществени прояви, в дирекция Закрила на детето е проведен координационен съвет за набелязване на мерки по случая.

С децата и родителите работят психолози. Наказание ще има и то сериозно след като всички институции си свършат работата. В момента всички деца са в болнични и това до известна степен затруднява работата на експертите”, обясни началникът на инспектората във Варна Венцеслава Генова.

Кеворк Дадурян

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар