ЦИК не е събрала мнозинство по жалбата на БСП за Борисов и джипа

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не е установено нарушение по жалбата на БСП за нарушение на правилата за агитация от страна на премиера. Това казаха пред bTV от Централната избирателна комисия.

Вчера вечерта ЦИК не е събрала мнозинство, за да вземе решение. По тази причина жалбата срещу предизборните срещи на премиера остава за сведение, което означва, че е вписана в регистъра към Комисията.

Според Изборния кодекс премиерът, министрите, депутатите и президентът не излизат в отпуск по време на кампания, защото няма на кого да делегират своите правомощия.

По-рано тази седмица от БСП внесоха сигнал срещу Борисов. Според социалистите той нарушава Изборния кодекс с това, че обикаля страната със служебен транспорт и охрана от НСО, защото в закона е записано, че “във връзка с предизборната кампания се забранява безплатното използване на публичен административен ресурс”. В ЦИК са били подадени още няколко сигнала за същото.

Този развой на събитията бе предречен от бившия член на ЦИК Цветозар Томов. По думите му проблем има в самия закон. “До решение няма да се стигне и причината не е само в ЦИК. Няма ясни текстове в Изборния кодекс, които да регулират този въпрос. Управляващите у нас имат стартова привилегия в предизборни кампании, която им дава предимство”, каза той пред БНР часове преди комисията да се заеме с въпроса във вторник през нощта.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар