ЦИК: Номер 21 няма да фигурира в бюлетината на вота на 2 октомври

ЦИК: Номер 21 няма да фигурира в бюлетината на вота на 2 октомври

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В бюлетината, с която ще се гласува на предстоящите избори, няма да присъства номер 21. Това съобщи на брифинг заместник-председателят на ЦИК Росица Матева. Тя обясни, че партията, която трябваше да бъде избирана с този номер – „Единна народна партия“, не е регистрирала листи в нито един избирателен район. 

Партия „Национално движение Единство“ не е регистрирала свои кандидати в Монтана и Сливен и затова в тези райони нейният номер също няма да фигурира, отбеляза Матева. „В момента проверяваме всички избиратели листи дали всички кандидати отговарят на изискванията, но тази проверка ще стане готова до 4 септември“, добави заместник-председателят на ЦИК.


Матева напомни, че всички, желаещи да гласуват на своя настоящ адрес, трябва да подадат заявления за това до 17 септември. До 17 септември е срокът и за подаване на заявление за гласуване чрез подвижна избирателна кутия.

От своя страна Цветозар Томов, също заместник-председател на ЦИК, обяви, че все още продължават преговорите с евентуалния изпълнител на поръчката за машини за гласуване.

На 6 септември в полунощ изтича срокът за подаване на заявление в чужбина, обясни Томов.

По думите му до момента са подадени 28 896 електронни заявления и 15-20 заявления, подадени в дипломатическите и консулските представителства.

„Консулските представителства, в които традиционно се подават повече заявления, няма никаква изненада, това са Турция, Великобритания, Германия, Испания и САЩ. Засега броят е около два пъти по-малък от броя на заявленията, подадени през периода за изборите през ноември“, добави още Томов.

В 363 секции в страната ще се гласува с машини, от тях в 114 ще има две машини. Днес изтича срокът за изготвянето ѝ.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар