ЦИК подписа договор за 4 350 000 лева със „Сиела Норма“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Централната избирателна комисия подписа договор с фирмата „Сиела Норма“ за техническото и логистично осигуряване на машинното гласуване на частичните местни избори на 27-и юни и на парламентарния вот на 11-и юли.

Договорът е на стойност 4 350 000 лева, съобщи БНР.По-рано в петък изпълнителният директор на фирмата Веселин Тодоров каза за „Хоризонт“, че се очаква подписване на договора с ЦИК до края на деня.


Той обаче отказа допълнителен коментар: „Ще имаме забрана, както по стария договор, така вече е въведена и в новия договор, абсолютна забрана за каквито и да било публични изявления. Тъй като всеки момент ще го подпишем, те много настояват да не говорим“, заяви Тодоров.

Вчера той заяви пред медиите, че предложеният от ЦИК договор за предстоящите парламентарни избори е много тежък за фирмата и съдържа неизпълними условия. Тодоров изтъкна, че в момента компанията е притисната до стената и все още няма договор за обслужване. „Договорът е толкова тежък, че съм склонен, ако някой има желание, да се обади днес в офиса и да го поеме този договор“, декларира той.

Според Тодоров има много фирми, които могат да извършат част от дейностите, залегнали в договора. „Нас да ни освободят от тази тегоба и да не бъдем повече тормозени с тези задължения. Ще преговаряме. Има условия, които са неизпълними за нас“, подчерта Веселин Тодоров.

Той уточни, че „Сиела Норма“ се е съгласила да излезе на загуба, като пряката такава е около 250 000 лева. От този договор обаче по думите му трябва да останат и 250 хиляди лева печалба, която да покрие общите разходи.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар