ЦИК свали имунитета на разследвания за купуване на гласове Цветелин Георгиев от ИМВ – Правосъдие – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

По-рано днес стана ясно, че главният прокурор Иван Гешев е внесъл искане до Централната избирателна комисия за снемане на имунитета на кандидат за народен представител в Бургас заради разследване за купуване на гласове.

 

От прокуратурата съобщиха, че кандидат-депутат с инициалите Ц. Г. в е дал на четири лица от село Маринка, община Бургас, имотна облага с цел да гласуват в полза на определен кандидат и определена коалиция.

 

“Във връзка с искането на прокуратурата за отнемането на имунитет на лице с инициали Ц.Г. и със запитванията на медии за такова лице в листата на “Изправи се! Мутри вън!” в Бургас, информираме, че водачът на листата ни в Бургас Живко Табаков ще окаже пълно съдействие на органите на реда и прокуратурата за установяването на истината”, съобщиха от политическата коалиция.

 

В листата в Бургас случаят се изяснява. Цветелин Георгиев твърди, че няма съпричастност към никакви практики, нарушаващи върховенството на закона. От този момент нататък той е отстранен от листата, за да се изясни цялата истина и да не се възпрепятства разследването.

 

За напускането си днес Георгиев ще подаде надлежните документи. За нас върховенството на закона е основна ценност и всяко негово нарушение, независимо от кого, смятаме за крайно неприемливо, посочват от политическата група на Мая Манолова.

 

Малко по-късно Централната избирателна комисия отне имунитета на кандидата за депутат от коалиция “Изправи се! Мутри вън”. Единодушно членовете на комисията се съобразиха с искането на главният прокурор. От държавното обвинение твърдят, че са били събрани достатъчно доказателства, за да започне досъдебно производство и да бъде повдигнато обвинение.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар