ЦИК сне имунитета на кандидат-депутата от ИМВ Цветелин Георгиев

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Централната избирателна комисия даде разрешение за привличане като обвиняем по досъдебно производство на Цветелин Георгиев Георгиев, регистриран като кандидат за народен представител от коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ под № 4 от кандидатската листа в изборите за народни представители на 11 юли.

Решението беше взето след постъпило искане от главния прокурор Иван Гешев.

Междувременно, от коалицията обявиха, че Георгиев е изваден от листата и декларираха, че ще окажат пълно съдействие на разследващите.

Според разпоредбите на Изборния кодекс от деня на регистрацията до обявяване на резултатите от изборите регистрираните кандидати не може да бъдат задържани или привличани като обвиняеми, освен за извършено престъпление от общ характер и с разрешение на Централната избирателна комисия въз основа на мотивирано искане от главния прокурор.

От прокуратурата по-рано обявиха, че искат сваляне на имунитета на кандидата за депутат с инициали Ц.Г., защото срещу него е образувано досъдебно производство, в хода на което е установено, че на 29.06.2021г. в с. Маринка, общ. Бургас той е “дал на четири лица имотна облага, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на изборите за 46-ото Народно събрание в полза на определен кандидат и коалиция”. 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар