ЦИРКА ПРОДЪЛЖАВА! Нанков: Нашата цел е справедливостта

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още в началото заявихме, че нашата цел и тази на цялото правителство е справедливостта максимално бързо да дойде на дневен ред.

Това каза в Министерски съвет министърът на регионалното развитие и благоустройство в оставка Николай Нанков.

„Поемаме политическата си отговорност като ръководители на трите министерства, които имат касателство по трагичния инцидент край Своге“, обяви той. „Съдействаме, съдействахме и ще съдействаме и оттук нататък със всичко възможно, за да може следствието да приключи по-възможно най-обективния начин. Да се раздаде справедливост на база на отговорностите, които всеки участник“, заяви Николай Нанков.

„Още в неделя декларирахме готовност след срещата в МС по случая да подадем оставките си като морален ангажимент, а и като отговорност, която носим като политици и ръководители на трите министерства“, каза още той.

Според Нанков “не толкова добрата комуникация между отделните ведомства по темата пътна безопасност е една от грешките и на тримата министри”.

„Няма други депозирани оставки, освен нашите. Те са по линия на ангажимента, който имаме като ръководители на министерствата“, посочи той. „Може би координацията между ведомствата под наше ръководство не е била на нужното ниво. Не винаги уведомяването на друга институция за даден проблем е достатъчна. Ако има ежедневен контрол по спазване на ограниченията за движение по пътищата, може би нямаше да се стигне до инцидента“, коментира Николай Нанков. „Отговорността, която носим с оставките си, е личен акт. Оставката ни е поискана от премиера, депозирахме волята си още 5 дни“, каза още той.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар