ЦРУ: България не може да бъде превзета, защото има 2 милиона пенсионери, които живеят без да ядат

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
В абсолютна гротеска се превърна разсекертен по общия ред доклад на ЦРУ за заплахите и възможностите по света.
Докладът е доста голям, практически обхваща всички страни и всички конфликтри региони. В него се описват характерните особености и къде какво може да се прави.
Например за Афганистан е написано, че там единна държава никога не може да има заради изключителното разделение между племената, и изключителната свирепост на самите афганци. Всички опити за покоряване са обречени и е така от Александър Македонски насам.
Като провал се посочват също руската окупация, талибаните, както и настоящата американска окупация. “Това струва безумно скъпо, и нищо не се постига, рано или късно ще си тръгнем опозорени от там, точно като руснаците” – пише в доклада.
По подобен начин са описани и други райони. Например палестинците е посочено, че никога няма да имат държава, защото реално никой палестинец не иска да работи за нея.
И в момента те имат огромна автономия, но вместо да се развиват икономически, те продължават да сочат Израел с пръст и да го изкарват виновник за всичко. Правели са същото преди 30 години, когато не са имали автономия. Какво ще се промени, ако им се създаде държава? Нищо. Отново ще продължат да гледат към Израел и да го сочат с пръст. Ако искат да правят бизнес и да привличат инвестиции, те и сега могат, казват шпионите на ЦРУ.
Разбира се, за нас най-интересно е какво пише за България.
Тук анализът е в по-друг ракурс – доколко страната ни може да се съпротивлява на очевидното ислямско нахлуване от юг. Т.е. доколко като съюзник на САЩ можем да да сме от полза.
Агентите констатират плачевното състояние на армията, голямата емиграция, както и липсата на мотивация у народа да воюва за силно компрометираните си политици.
Има обаче и други констатации, някои от които са впечатляващи.
Например, че още 20 години България, макар и без армия, ще разполага със значителе резерв от добре обучени запасняци. Натренирани в социалистическата армия, която е била по-силна от всяка друга армия, която можете да намерите днес. Тези хора, ако им се даде оръжие, ще пометат хипотетично нахлуване от Ислямска държава или подобни паравоенни сили. Оръжие, при нужда, да се достави от САЩ, не е проблем, пишат агентите, т.е. този резерв е доста важен.
Най-интересна е обаче една граничеща с цинизъм констатация. Описано е, че поради ужасните условия на живот, но все пак оцелели, българските пенсионери са се превърнали в “жилаво племе”, което реално не може да се унищожи.
“За американците е невъзможно да разберат как може да се оцелява със 100 долара месечно, при цени двойни на американските. Но това е факт, което означава изключително развита способност за оцеляване. Тези два милиона души, са стратегически ресурс при кризисна ситуация, на който можем да разчитаме…” – пише в доклада.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар