ЦРУ проучвало астралните проекции | IT.dir.bg

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ЦРУ е проучвало астралните проекции, пише Vice. Това става ясно от разсекретен документ от 1983 година. Класифицираният проект е под прякото ръководство на подполковник от американската армия Уейн М. Макдонъл, а докладът е изготвен с техническа помощ от главния израелско-американски биомедицински инженер Ицхак Бентов. 

Документът съдържа 28 страници, посветени на проучването за потенциалната постижимост и приложение на астралната проекция. Макар да е разсекретен през 2003 година, от доклада липсва ключова страница.Астралната проекция е другото име на преживяванията извън тялото и гледането от разстояние.


С правилните насоки и технологии, смятат занимаващите се с проекции окултисти, можем да обучим съзнанието си да се движи отвъд границите на пространствено-времевото измерение. Въпреки това науката е скептична към твърденията им.

Документът на ЦРУ със сигурност може да се нарече окултен. В него Макдонъл заявява, че целта му е била да „конструира научно валиден и разумно ясен модел за това как функционира съзнанието„, за да постави „състоянията извън тялото на езика на физическата наука и да премахне стигмата на нейните окултни конотации„.

Началото на 80-те години на миналия век е времето на възхода ню-ейдж движението и подобен интерес от страна на държавата е донякъде очакван.

Амбициите на Министерството на отбраната обаче не могат да се нарекат „хипарски“.

Макдонъл предполага, че ако военните експериментират с астрална проекция, това може да намери „практическо приложение„. Той поставя началото на дългогодишни опити на американската армия да обучи войници-медиуми да провеждат мисии за „дистанционно наблюдение“ в региони по света.

Военният обаче отбелязва, че хората в проекта „трябва да бъде интелектуално подготвени да реагират на възможни срещи с интелигентни, нетелесни енергийни форми, веднъж когато границите на време-пространство са нарушени.

От Vice успяват да намерят изгубената страница от доклада. Става ясно, че подполковник Макдонъл е убеден в съществуването на астралното проектиране и дори дава съвети за постигането му.

Въпреки това научният свят продължава да отхвърля теорията. Според изследователите по-правилно е астралната проекция да се нарече осъзнат сън. Според тях видяното и преживяното по негово време обаче не е „пътуване в друго измерение“, а плод на ума.

Пентагонът вече има доста по-слаб интерес към астралните проекции. Дроновете могат да осигурят по-надеждно „наблюдение от разстояние“, смятат военните.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар