ЦСКА-София с тежки нападки към ЦСКА 1948, свързани с наводненията в Карловско – Спорт

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ЦСКА стартира серия от инициативи в помощ на пострадалите от наводненията в Карлово и региона.

От клуба на Ганчев твърдят, че техни идеи за помощ на засегнатите са били саботирани от спонсора на ЦСКА 1949 – Цветомир Найденов, макар да не му споменават името директно.

Ето какво написаха от клуба: 

ЦСКА стартира серия от инициативи в помощ на пострадалите от наводненията в Карлово и региона.

Нека преди това обаче ви разкажем една история по истински случай от родната футболна действителност. Водени от максимата, че всеки футболен клуб трябва да бъде #ПовечеОтОтбор, както и от желанието ни да бъдем съпричастни със сънародниците ни в беда, веднага след трагедията започнахме да търсим начини да помогнем ефективно на жителите от пострадалите населени места.

Решихме, че най-хубаво би било в паузата за националните отбори ЦСКА да гостува в контрола на тима на “Левски” Карлово, намиращ се в най-засегнатата от бедствието част, а всички събрани средства – от виртуални билети и на място от очаквано пълния стадион, да бъдат дарени за засегнатите. Въпреки устната договорка за приятелска среща, която да се проведе на ст. “Васил Левски” в Карлово, след намесата на външни фактори, разбрали за идеята ни, получихме обаждане, че контролата няма да се състои. Приехме новината с огорчение, но без много шум и терзания, продължихме напред.

Свързахме се с “Розова долина” Казанлък, който е разположен недалеч от засегнатите села, предлагайки същата идея за гостуване в приятелски мач с цел помощ. Предвид това, че клубът се намира в традиционно “червен” регион, този път решихме да организираме целодневен празник за феновете на ЦСКА в близост до стадион “Севтополис” в града. Инициативата беше приета с невероятен ентусиазъм от отбора в Казанлък и отново получихме устно одобрение. До днес, когато след ново обаждане отново ни беше отказано. А причината? Собственик на друг отбор, малък и от покрайнините на София, разбирайки за благотворителната ни кампания, се е обадил на президента на “Розова долина” да настоява неговият отбор да играе същата контрола и да откаже на ЦСКА. Така и стана, а за подбудите можем само да предполагаме.

И тук вече имаме проблем не заради некоректността, а защото тим без фенове няма как да събере онова, което хиляди цесекари биха събрали. Няма как и да достави същата радост на феновете в града и околността. Да, може би ще си плати, но ще разруши енергията, която добрината предизвиква.

Целта ни беше да превърнем контролата с един от двата отбора в кулминация на една кампания, целяща да ни обедини в човешки план. И макар първоначалната идея да беше опорочена, не сме се отказали.

По време на паузата ЦСКА ще изиграе открита контрола със Септември. Датата и часът ще бъдат уточнени допълнително. Освен виртуалните билети, както и събраните на място средства за вход, които ще бъдат дарени, сме подготвили още инициативи, за които ще ви информираме в идните дни.

Купи виртуален билет за контролата ЦСКА – Септември  bit.ly/3BcavHY

Виртуалните билети не дават право на достъп до мача, а са единствено с цел благотворителност. Пропуски за контролата ще бъдат пуснати в продажба допълнително и отново ще бъдат дарени.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар