ЦСКА с три обещания за „Армията“ – БГ Футбол – efbet Лига

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вчера бе общественото представяне на проекта за подробен устройствен план (ПУП) на “Борисовата градина”. На обсъждането е участвал и адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов, който, от името на клуба, е обещал три неща: 

1. Нито едно дърво няма да падне при строителството на “Армията”; 
2. Клубът не иска никакви търговски площи към стадиона; 
3. Финансирането ще е частно на 100%. Това обяви архитект Борислав Игнатов, който е столичен общински съветник. Ето какво написа той след обсъждането на ПУП-а: 


“Току-що приключи общественото представяне на проекта за подробен устройствен план на Борисовата градина 

Свършена е огромна работа от екипа на проф арх. Ковачев и в момента тече срок до 4.2.2022, в който всеки от вас може да го разгледа на сайта на НАГ и да направи предложения за корекции. 

По горещата тема за стадион “Българска армия” беше показано мястото на новия подземен паркинг на бул. “Драган Цанков” с капацитет 420 места, за който казах по-рано. Беше потвърдено, че 150 от тези места ще могат да се ползват при събития от стадиона и така ще може да получи исканата 4-та категория на УЕФА. 

Адвокат Трендафилов направи няколко допълнителни изявления от името на собственика на ЦСКА: 

1. Нито едно дърво няма да падне при строителството. 
2. Не искат и нямат нужда от никакви търговски площи към стадиона за възвръщане на инвестициите. 
3. Финансирането ще е 100% частно Радвам се, че нямат амбиции за търговия в парка, имат средствата и гарантират за дърветата. 

Получили са виза още през 2019-та така, че не виждам пречки собствениците да входират проектите си за одобрение и да започнат строителството в кратки срокове. 

Ще следя с интерес развитието на темата и изпълнението на дадедените от собственика обещания днес, записани в протокола на обсъждането.”

 

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар