Цялата афера прилича повече на ГЕРБопитекска далавера

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Шпионската афера, оповестена под помпозното наименование “Тайфун”, крие под оперетната си вънкашност и няколко сериозна въпроса. Набедените за шпиони са офицери и служители в Министерството на отбраната. Министър на отбраната е Каракачанов, който е и вицепремиер в ГЕРБопитекското правителство.
В цивилизованите държави Каракачанов би трябвало да понесе политическа отговорност и моментално да подаде оставка, тъй като в повереното му ведомство се извършват престъпления, застрашаващи националната сигурност – първа отговорност на силовия вицепремиер.
Но това не се вписва в уродливите правила на нашенския политически живот. По простата причина, че ако Каракачанов подаде оставка, би следвало и неговия началник да подаде оставка. Наместо да наблюдаваме такива цивилизационни актове, ние ставаме свидетели на поредната мърлявщина на управниците ни.
“И понеже има радиомълчание от другите институции в България, искам да кажа, че когато службите от Военно- и Контраразузнаване докладваха за това, че има шпионска мрежа. Искам да благодаря и лично на главния прокурор за личната му ангажираност, защото това не е правено досега. И отново се обръщам към ръководителите на руските дипломати – да спрат да шпионстват в България”, заяви Борисов, цитиран от glasove.com, намеквайки, че президентът Радев не се е произнесъл по скандала. “При всеки един случай ние твърдо ще отстояваме нашата независимост”, категоричен бе той.
Не се разбира защо премиерът “намеква”, че президентът не се е произнесъл по скандала за някакви предполагаеми шпиони, тъй като и съдът не се е произнесъл и цялата афера прилича повече на ГЕРБопитекска далавера.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар