Зеленски

Цялата германска политическа класа настръхна срещу Зеленски и неговата безгранична наглост

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Цялата германска политическа класа настръхна срещу Зеленски и неговата безгранична наглост

Едва ли нещата щяха да се развият по-добре за Владимир Путин.

Обявяването на германския федерален президент за „нежелан“ е много повече от обявяването на германския федерален президент за персона нон грата.

Изведнъж германско-украинските отношения стигнаха дъното. Зеленски не само навреди на себе си и на страната си с демонстративното отхвърляне на Щайнмайер – това беше световна новина – защото, простата военна логика: всичко, което помага на Русия, вреди на Украйна.

Освен това за първи път има немска критика към украинския президент, която от известно време тлее, но беше потисната от внимание към жертвите на войната. То идва от водещ социалдемократ и водещ либерал, които току-що признаха, че са сгрешили за Русия.

Айдан Йозогуз, заместник-председател на германския Бундестаг, каза на обидата (в Туитър): Тя намира за дразнещо, че Украйна „изисква почти всичко от нас, но не иска да вижда федералния президент“.

Източник: https://www.focus.de/politik/ausland/ukraine-krise/kommentar-von-ulrich-reitz-hinter-selenskyjs-steinmeier-affront-steckt-mehr-als-eine-undiplomatische-ausladung_id_83191392.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар