Цял град захранван с вода незаконно от тръба на „Напоителни системи“ – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Цял град нерегламентирано се захранва от тръбопровод на “Напоителни системи”. Това разкри след изслушване в ресорната парламентарна комисия екоминистърът Емил Димитров, предаде ГНЕС.

“Целият град пие вода без да се пречиства водата. Аз не мога да спра водата, защото всички ще останат без нея. Но ако утре има някакви заболявания, няма ли да кажат защо си мълчите”, пита Димитров.

Държавата ще сложи водомери на всички язовири, които са за питейно-битово водоснабдяване, за да е ясно какво точно подаваме. Надолу по веригата нарушителите ще излязат сами. Още веднъж искам да се обърна към всички ръководители на ВиК сектора –имате си собствени мощности, ползвайте ги, не източвайте язовирите, ще се разбере и започваме да следим ежедневно”, закани се министърът.

Въпреки настойчивите опити на журналистите, министърът не пожела да каже кой е градът нарушител с мотива, че първо МВР трябва да отиде, специалистите да намерят незаконно прикачената тръба и да се разбере кой го е направил. “Моят разговор при главния прокурор, ако си мислите, че е бил лесен”, завърши министърът.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар