Цял град мигранти спрени да не влязат у нас или в Гърция – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През миналата година властите в Одрин успяха да заловят 50 000 мигранти в опит да се прехвърлят нелегално в България и Гърция. Което е доста сериозен ръст, макар като цяло бежанския поток към Европа през миналата година да намаля. През 2016 г. разкритите по турско-българската и турско-гръцката границата мигриращи към Европа са били 31 000 души, а увеличението през 2017 г. е от цели 19 000. Най-голяма е групата на пакистанците – 15 000 души, съобщиха от одринската дирекция по сигурността, предаде БГНЕС.

Отбелязва се обаче спад в броя на сирийските бежанци, тръгнали да търсят по-добър живот в Европа. 10 000 души са опитали да пресекат границата към България и Гърция през миналата година, докато в предходната са били 16 000. Така мигрантите от Пакистан водят класацията за 2017 г. с 15 000 души, след тях са тези от Афганистан – 12 000, от Сирия – 10 000. Останалото число се попълва от бежанци от Мароко, Тунис, Алжир, Ирак и Иран.

Миграционните власти в Одрин са депортирали 1 300 мигранти. Гръцките сили за сигурност са върнали обратно в Турция близо 6 000 души, преминали с лодки по река Марица. Това е направено в нарушение на международното споразумение, хората са били подлагани на насилие от страна гръцките полицаи, ограбвани са телефоните и парите им, и принудително са връщани в Турция, подчертаха в Одрин.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар