ЦЯЛ СВЯТ ИЗТРЪПНА! САЩ и Русия пред ядрен сблъсък!?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашингтон не иска да загуби доверието на своите съюзници

Официален представител на Пентагона заяви, че САЩ ще запазят правото си първи да извършат ядрен удар в отговор на конвенционална атака.

По думите му, ако Вашингтон се откажат от тази възможност, то това ще подкопае доверието на техните партньори, че са защитени, предаде RT.

Дейвид Трахтенбърг, консултант и съветник по националната сигурност, посочи, че Щатите нямат намерение да обърнат политиката си спрямо ядрена офанзива.

Това означава, че американците могат да атакуват своите врагове при „екстремни обстоятелства“. Трахтенбърг е член на Комисията на представителите на САЩ за въоръжените сили, както и главен помощник-секретар в Пентагона.

Според него, ако Съединените американски щати променят своята позиция по въпроса, то това ще нанесе вреди на отношенията на страната с техните съюзници, които биха поставили под въпрос увереността на САЩ, че ще ги защитят при екстремни обстоятелства. Тази несигурност може да накара някои от съюзническите страни да се въоръжат сами с ядрени оръжия.

В поръчан от президента Доналд Тръмп ядрен документ, изготвен от Министерството на отбраната, се изброяват обстоятелствата, при които САЩ биха нанесли ядрен удар по вражеска страна, преди тя да е нанесла такъв. Една от възможностите е нанасяне на ядрен удар, ако вражеска страна атакува първа (дори и да не е с ядрено оръжие) стратегически позиции на САЩ или техните съюзници. През миналата година руският президент Владимир Путин беше казал, че Русия няма първа да нанесе ядрен удар по врага, но ако бъде нападната, ще отговори и агресорът ще бъде унищожен.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар