Чавушоглу потърси Лавров за подробности по военната операция в Украйна

Чавушоглу: В НАТО има страни, които искат войната в Украйна да продължи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви в сряда, че редица страни от НАТО искат да отслабят Русия и не им пука за ситуацията в Украйна.

Редица страни от НАТО виждат отслабването на Русия в продължаването на войната в Украйна. Те са малко загрижени за ситуацията в Украйна“, подчерта министърът в интервю за CNN Türk.

В същото време, както каза Чавушоглу, Турция отначало е вярвала, че „войната няма да продължи дълго“. Според него обаче това мнение се промени след срещата на НАТО.

Чавушоглу отбеляза, че Анкара не възнамерява да изпраща свои военни в Украйна.

„Украйна поиска гаранции за сигурност, подобни на член 5 от хартата на НАТО [колективна сигурност]. Никоя страна няма да приеме това. Турция също няма да приеме това“, заяви министърът.

„Турция няма да изпрати войски в Украйна“, подчерта той.

На 24 февруари руският президент Владимир Путин обяви специална военна операция в Украйна в отговор на призива на лидерите на републиките на Донбас за помощ.

Той подчерта, че плановете на Москва не включват окупацията на украински територии, целта е демилитаризация и денацификация на страната. Както се посочва в руското министерство на отбраната, руските военни не нанасят удари по градове, а деактивират само военната инфраструктура, така че нищо не застрашава цивилното население.

Превод: СМ

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар