Чадърът е зловещ – с дни никой не може да намери собственика на фирмата на будката захранена с ток

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Стотици пъти. Толкова пъти сме правили филм за жертви на безхаберия, мърлящина и корупция. Забравя се.

Помня само един професор от Захарна фабрика, дето го изядоха жив бездомните кучета на квартала. Ами нямаше виновни, нито кучета, нито хора.

Ами имаше и един клетник – решил да плува във фонтана на Славейков, майка му с години ни пишеше писма, нещо да направим, нещо да променим. Къде бе, ток и вода у нас винаги ще е равно на жертви. При тока и водата у нас цивилизацията среща стихията и някой умира. Но винаги в тия истории има чадър. Властта се снишава и някой разтваря чадър над нея

Дори журналисти го правят. Чакат бурята да отмине. И тя отминава. Жертвите гният, властта си харчи парите, сложени й насила в джоба. Днес пак има чадър в историята с убийството на Людмил, синът на бащата, който мие прозорци на черно – за да се храни.

Чадърът е зловещ – с дни никой не може да намери собственика на фирмата на будката захранена с ток по начин по нелюбезен от оградата в Освиенцим. Чадър сериозен е това.

А служебната бележка, с която е пуснат тока – журналистите ни я снимат на “блър”, сиреч замъглена. Но на тая бележка има име и подпис, някой от общината е.

Това е чадър, какво дрънкате и убивате истината с море от думи и фалшива заинтересованост. Чадърът стои, капките въпроси плющят по него, но за три дни. За това е чадъра. Той не пази от камъни, той пази от думи.

Мартин Карбовски

https://www.lentata.com/

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар