Чакалите на Борисов лъжат, че не са получавали заплати

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Комитова: Не съм сигурна, че протестиращите са без заплати, 20-30 от 21 000 фирми не работят в пазарна икономика и точно те недоволстват, смята регионалният министър

Регионалният министър Виолета Комитова се усъмни в искреността на протеста на работниците от пътните фирми. В петък служители на фирми от Браншова камара „Пътища“ излязоха за пореден протест пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Те настояват да им бъдат изплатени 800 млн. лева за извършени през годината строителни дейности по обществени поръчки.

“В петък протестираха фирми, които са получили 1.4 млрд. аванс. Сега те протестират за 272 млн. лв. фактурирани разходи и още 700 млн. изработени, но не фактурирани. Т.е. ние вече сме платили това. Какво да направим? Да дадем още 900 млн.?”, попита тя в интервю за Нова телевизия.

“Аз не съм сигурна, че хората, които протестираха, не са получавали заплати. Изобщо не съм сигурна, че те даже са работници. Ние сме дали пари. Къде са те? Няма да даваме пари, а собствениците на фирмите да отиват с тях в Дубай. Затова реших, че повече няма да преговарям с посредници – профсъюзи, браншови камари и т.н. Ще преговарям само със собствениците на фирмите. Поканила съм ги в понеделник”, допълни тя.

Според нея целта на протеста е да се раздели бранша. “Има 20-30 фирми от 21 000 строителни фирми, които работят без обществени поръчки, с инхаус поръчки, имат 5-годишни договори, получават аванси. Те не живеят в пазарна икономика, не се състезават”, възмути се тя.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар