Чакат се интересни думи от Радев и Херо Мустафа, които ще бъдат в Граф Игнатиево – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Чакат се интересни думи от Радев и Херо Мустафа, които ще бъдат в Граф Игнатиево

Президентство на Република България

Президентът Румен Радев ще посети авиобаза “Граф Игнатиево”, където ще присъства на деня за високопоставени гости на международната летателна тренировка “Тракийска пепелянка 2020”.

Държавният глава ще приеме почетния строй, след което ще присъства на брифинг относно целите и задачите на съвместната летателна тренировка и ще наблюдава елементи от нея. В авиобаза Граф Игнатиево Румен Радев ще проведе среща с представителите на страните-участнички, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Очаква се част от официалните гости, поканени да присъстват, да бъдат и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и американският посланик в Република България Херо Мустафа.

Международната летателна тренировка “Тракийска пепелянка – 2020” се провежда от 14 септември до 25 септември 2020 г. в българското въздушно пространство. Ръководител от българска страна е командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Димитър Петров. В нея участват 11 типа различна авиационна техника от страните-участнички България, Канада, Гърция, Румъния и САЩ, които оперират от 7 различни военни летища. Цялостната координация и управление на полетите се осъществява от нашата страна съвместно с представители на партньорите. В действията са включени и три типа зенитно-ракетни комплекси от състава на Българската армия.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар