Чаналова: Истинските будители често са неразбрани, дори отричани, защото са моста между днес и утре и не всеки може да премине по него.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес е денят на БУДИТЕЛИТЕ – хората, които винаги изпреварват времето в което са родени и виждат отвъд границите на действителността.

Истинските будители често са неразбрани, дори отричани, защото са моста между днес и утре и не всеки може да премине по него.

Те са онези необходими връзки във времето, които правят възможна еволюцията на човешкия дух.Винаги идват преди нас, за да изчистят пътя и светлината да премине през джунглата на страховете, колебанията, безразличието ни.Смелостта да казват истината е тяхната сила и проклятие.

Във времена на тотален мрак и диктатура те са опасност и надежда.Преди да станат наше вдъхновение, често изгарят – като метеорити озарили мрака на общия ни живот.Като Кристиан Таков…. „Злото се корени в малките компромиси, които правим всеки ден…“Те са ръката, която ни води в мъчителното прохождане на душите ни, първото вдишване, когато отворим очи, плесницата, която ще ни върне ако загубим вяра.

Те са пазителите на духа.

Като малкото български журналисти, които не предадоха истината заради хляба си.Като всеки , останал изправен въпреки щурма на репресивни органи – невидимия щит на олигархичния модел.

Като хилядите българи, които останаха по площадите с цената на изгорените си лица и тела, пребивани и влачени от еничарите на властта , задържани, малтретирани, унижавани…..ДОСТОЙНИ!

„И писа със своите кърви СВОБОДЕН!“
Истинските будители нямат нужда от слава и признание, от грамоти и ордени.Те идват за да разместят пластовете в съзнанието ни , да изчистят душите и посеят надежда.

Хубаво е, че има специален ден на будителите.

За да се замислим – за тях и за своето събуждане, за злото и границите на времето, за смисъла да бъдем сега на тази земя.
.
Благодаря ви, будители на българския дух !

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар