Часове до първото българско председателство на ЕС – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Буквално няколко часа остават до първото в историята на България председателство на Съвета на ЕС. С настъпването на новата 2018-а година страната ни ще поеме тази роля. Това се случва точно 11 години след присъединяването ни към Европейския съюз на 1 януари 2007 г.

“По време на председателството ще се проведат 300 срещи в България, 1500 срещи и заседания на най-високо експертно ниво в Брюксел и Страсбург. Очакваме 25 000 гости да посетят България за тези 6 месеца”, обясни пред Нова телевизия министърът по въпросите на европредседателството Лиляна Павлова.

“За мен е важно да няма терористични атаки, проблеми със сигурността и други извънредни проблеми, които да преобърнат дебата на общоевропейско ниво. Това, което можехме да предвидим, това, което трябваше като минимум да сме подготвени, ние сме го направили”, добави тя.

“Ние трябва да се възползваме от индиректните ползи от председателството на ЕС. Трябва да покажем, че сме надежден балансьор”, подчерта Павлова. “Това ще даде една уникална възможност и шанс да променим имиджа на България, усещането за България, разбирането за това какво е България”, изтъкна тя. 

“Единственият период и то период от два дни, в който ще има ограничен достъп до центъра, това ще е само на 17 май, когато ще се проведе срещата на върха”, обясни Павлова. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар