Чашата преля! Радев обяви война на Киро и Асен, ще връща руския газ

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Войната между институциите вече е факт. Румен Радев вече не издържа на нелепостите на Кирил Петков и Асен Василев и на практика им обяви война.

Днес президентът направи на пух и прах управляващите заради спирането на руския газ. Той заяви пред медиите, че това е икономически неизгодно за България, което значи, че Киро и Асен, както ги наричат близките им, следват чужди интереси и са национални предатели.

Държавният глава се възмути и от пътуването, което Петков инициира до Киев. Според него то е напълно излишно и освен това заяви, че информациите, че вече доставяме оръжие за Украйна, са притеснителни, защото така влизаме във военния конфликт.

Предложението на Петков за даряване на заплата за Украйна също понесе огромни критики от ген. Радев. Той заяви, че само безчувствен човек може да предложи подобно нещо.

Ето защо Румен Радев е решен да свали това правителство от власт и най-накрая се е решил да действа. Това, което стана с газа, го е убедило, че Кирил Петков и Асен Василев са национални предатели и трябва час по-скоро България да се оттърве от тях.

За целта президентът възнамерявал да се сближи отново с Корнелия Нинова и да използва добрите си взаимоотношения със Слави Трифонов, който досега винаги е заставал зад него. На БСП или ИТН Радев ще разчита за сваляне на властта, тъй като една от тях е достатъчна, за да прати държавата в ново служебно управление.

След като Киро и Асен бъдат свалени, Радев възнамерявал да направи служебен кабинет, който моментално да започне преговори с Русия за възобновяване на доставките на газ.

Новият човек в политиката, който президентът ще лансира, подобно на това, което направи за Кирил Петков, е Стефан Янев. Именно на него той ще разчита, за да не позволи ГЕРБ или ПП да се върнат на власт.

Междувременно войната между президентвото и изпълнителната власт вече се разрази с пълна сила. Само преди минути Асен Василев обяви позицията на Радев относно Русия за позорна.

Вижте какво точно каза ген. Радев:

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар