Чегъртайте! Гербаджийска съпруга стана шефка с нагласен конкурс

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изплува още една измамна схема на гербоидите от Видинско – през август миналата година седем училища от областта се сдобиват с нови директори. Така на бял свят излезе поредният корумпиран конкурс.

 

Става въпрос за директорското място в СУ „Никола Вапцаров“ село Дреновец, община Ружинци. Спечелилият кандидат е началната учителка Бойка Александрова, която е съпруга на кмета на община Ружинци Александър Александров научи агенция BulNews..

Справка установява, че училището е с общинско финансиране – съпругът разпределя средства за съпругата. „Случайно съвпадение” е фактът, че кметът Александров е съпартиец на началника на РУО Веселка Асенова. Нещо повече, той е общинският председател на ГЕРБ в Община Ружинци, в която живеят 3000 човека.

По данни на Националния статистически институт общината е една от трите в България, в която над 50% от хората живеят под прага на бедността, а безработицата е сред най-високите в страната. Което не пречи кметът Александров да се разписва срещу заплата от 4 хиляди лева.

Това е поредното назначение чрез нагласен конкурс, какъвто е бил и на шефката на РУО-Видин Веселка Асенова.

Всъщност масова практика е директорите да са политически фигури, предимно от ГЕРБ, така налагат контрол върху учителите, които са изцяло зависими, предимно финансово от своя пряк началник. Трябва да готов да се разделиш с работното си място, за да откажеш на шефа да се срещнеш с кандидати за каквото и да е от ГЕРБ, че и да не гласуваш за тях. Иначе работодателят, в случая директорът, винаги може да си намери начин да те отстрани или накаже, което и в двата случая удря по джоба на преподавателите.

Тези разкрития доказват, че политическата шмекерия е проникнала значително в област Видин и е малко вероятно да е останала „девствена“ територия, където да можеш да избягаш от интрижките.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар