Ченалова: Действията на служителите на ГДБОП са тежко нарушение на основни човешки и конституционни права

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Нахлуването на ГДБОП в тъмни зори в дома на невинни хора не е грешка а престъпление! Извършването на обиск е процесуално – следствено действие и дори в условията на неотложност се подчинява на правилата на НПК и ЗМВР.

Виновни са не само конкретните служители на ГДБОП, но и тези, които :
1.не са извършили необходимата подготовка, свързана със задълженията по ЗМВР и НПК.
2.са допуснали процесуално – следствени действия да извършват полицейски служители, които не знаят или игнорират правата на българските граждани, превишават собствените си права и нарушават закона.

При извършване на обиск се прониква в чуждо жилище насилствено само ако лицето отсъства, откаже, има данни за извършващо се тежко престъпление и съответно заповед.
Този обиск е бил планиран , т.е не се касае до извънредна ситуация.
Полицаите са длъжни да се легитимират да установят самоличността на живущите и да посочат какво търсят / тъй като закона дава възможност на лицето да го предаде доброволно.

Насилие от страна на полицията- употреба на физическа сила е допустима само при определени случаи и доколкото е съразмерно с поведението на обискираното лице / агресия, нападение, опит за бягство/.

Действията на служителите на ГДБОП представляват тежко нарушение на основни човешки и конституционни права.Полицаите са нарушили задълженията си, визирани в НПК и ЗМВР, превишили са/ чрез разбиването на входната врата и физическото насилие/ правата си с ясната цел да причинят вреда чрез противоправните си действия и от това са настъпили значителни вредни последици
Цялата група, заедно с лицата, които са ги подготвили, изпратили / дали или не указания относно начина на извършване на обиска/, начело с директора на ГДБОП подлежат на НЕЗАБАВНО УВОЛНЕНИЕ!

После следва образуване на досъдебното производство!
Проблемът е не че са сгрешили адреса или че не са се извинили.
Проблемът е че са извършили действия, регламентирани в закон не като служители на реда, а като терористи, погазвайки върховенството на закона, унижавайки човешко достойнство, причинявайки болки и страдания без каквото и да е основание!
Това е правовата държава на Борисов…
16.10.2020г. – стотния ден на бунта!
Ще бъдем там за да ги изметем!

 

Румяна Ченалова, Фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар