Ченгета с тайна група във “Viber” предупреждавани за радари и камери на пътя

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Зеления коридор“ използвали 189 полицаи, 39 синдикалисти от МВР и 52 цивилни

Тайна група за „ранно предупреждение“ за радари и фотокамери е осигурявала зелен коридор и безпроблемно предпазване от засичане на скоростта на територията на няколко дирекции на МВР в страната.

В мрежата, която е действала от началото на март 2020 година до края на май 2020 година са били включени 189 действащи служители на МВР, 39 лица с телефони с договори за членове на Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР) и 52 граждански и юридически лица извън системата.

Подробности за конспирацията излязоха от няколко административни съдилища покрай това, че по-дръзките от вече наказаните полицаи решили да обжалват наложените им дисциплинарни наказания. От постановените вече решения се вижда, че магистратите оставят наказанията в сила и те не подлежат на обжалване.

Симптоматичен е случаят на мл. инспектор Петър Хинков, младши автоконтрольор I степен в група „Охранителна полиция“ на Районно управление на МВР в Созопол, който е бил наказан по казуса и е един от подалите жалба срещу заповед 251з-5239 от 23 декември м. г., с която му е наложено дисциплинарно наказание „порицание“ за срок от 6 месеца и е предупреден, че при извършване на друго нарушение ще му бъде наложено по-тежко дисциплинарно наказание. Петков оспорил наказанието като незаконосъобразно.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар