Черен сценарии надвисна над България – „Газпром“ може да ни тресне нова жестока секира заради Киретата

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България трябва да е подготвена за възможен финансов удар от „Газпром“, следствие на отказа на правителството на Кирил Петков да заплаща в руски рубли.

За този черен сценария предупреди лидерът на „Български възход“ Стефан Янев.

Както е известно по нареждане на Владимир Путин руският енергият гигант спря подаването към България през март, след като харвардският кабинет не изпълни искането на Кремъл да заплаща горивото в руски рубли.

„Ние плащаме по-висока цена на същия газ. Просто в района на нашите възможни доставчици и пазари друг газ освен руски няма. Неизпълнявайки съществуващия договор с „Газпром“ до края на годината, има една клауза, която казва, че неполученото количество трябва да бъде заплатено и вероятно „Газпром“ допълнително ще ни осъди и ще платим още допълнителна цена към тази надбавка, която в момента се калкулира и я плащат българските граждани и бизнес“, изтъкна Стефан Янев пред „България он Еър“.

Бившият министър на отбраната, който бе освободен от Кирил Петков, подчерта, че грешките, допуснати от предходното правителство, вече акумулират допълнителен ресурс, който е в минус за всички български потребители и бизнес.

Янев се въздържа да дава оценки на служебния кабинет, защото той на практика работи от една седмица. „Необходимо е време да се види посоката, в която работи този кабинет и какви се неотложните задачи и проблеми, на които търси решение. Несериозно е да се слага етикет на служебния кабинет и да се влиза в реторика дали има реваншизъм за определен сегмент от правителството“, заяви лидерът на „Български възход“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар