Черепа поканен за шеф на най-голямата хазартна корпорация във Вегас… Предлагат му $50 млн. и имунитет…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Хазартният бос в изгнание – Васил Божков, е получил доста щедро предложение за нова работа – главен изпълнителен директор (CEO) на “Аризона Гемблинг индъстрис” – най-голямата верига с казина и развлекателни заведения в Лас Вегас.

Черепа би получавал 50 милиона долара годишна заплата, плюс дял от печалбата, което може да добави още няколко стотин милиона към доходите му, ако бизнесът е успешен. От борда на корпорацията потвърдиха офертата, като казаха, че след пенсионирането на предния шеф – Охано Леки, преди месец, в момента търсят най-добрия възможен заместник. Веригата притежава общо 8 казина и 11 хотела – всички на главната улица в столицата на хазарта.

На въпрос на американски журналисти, дали знаят, че Божков е разследван в България, от компанията обявиха, че той не е осъден, а и хора със съмнително минало се справят добре в хазартния бизнес. “Нали помните, че самият Лас Вегас е основан от мафията, а сега е място за напълно законен бизнес.

Няма причина г-н Божков да не бъде мениждър тук” – коментира говорителят на фирмата. Адвокатът и пък допълни, че тъй като Вегас се намира на територията на индиански резерват, то там не важат американските закони за екстрадиция. Т.е. Божков не може да бъде предаден, ако Иван Гешев поиска това по линия на Интерпол или на двустранната спогодба между България и САЩ. “Самият хазарт е забранен на американска земя, но в Лас Вегас е разрешен, защото сме извън тази юрисдикция.

Ние сме на индианска земя. Същата е ситуацията и с екстрадициите, и ви уверявам, че ако Божков донесе достатъчно печалби, съветът на вождовете няма да гласува да бъде арестуван”, обясни юристът.

От компанията казаха, че постиженията на Божков в хазартния бизнес в България, а и в други страни са “впечатляващи” и на големия американски пазар, той може да постигне много повече.

С конкретния рекрут се занимава професионална агенция за набиране на топ мениджъри. Засега коментар от Дубай няма. Междувременно Черепа обяви старт на нова своя партия и пусна клипче за това. Не е ясно дали всичко това е направено, преди да получи предложението, и дали то може да го отклони в друга посока.

4udoslav

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар