Честито първо изненадване от снега

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Честито първо потенциално изненадване от снега, драги съотечественици. По модел на снега сякаш ни изненада и коронавирусът. По модел на коронавирусът, струва ми се, още преди края на мандата на елита на нацията и слънцето на успеха и просперитета ГЕРБ ще ни изненада и една малка икономическа кризичка. Тогава ЕС може и да попита: „О, неразумний юроде, поради що имаш икономическа криза, когато аз ти пращах фондове?“, а ГЕРБ може и да отговори, може и да пропусне. Съмтаймс люн, съмтаймс уин. Най-много да пратят заместник на заместника да се разходи до Брюксел (да се облече дебело, там хладнее), да се почерви и похън-мънка, пък след това да се завърне в бащината къща с изобилие от фигурки на пикаещото момченце, които да подарява на роднини, приятели и колеги и да се премине към трескавото организиране на избори.

Снегът, като че ли обикновено изненадва единствено тези, които трябва да го разчистят. В крайна сметка елитът на нацията вероятно не следи прогнозата за време, защото е зает с други възвишени дела. Като обикаляне с джипка например. Споменавайки джипка, притеснява ме, че сега с този сняг премиерът няма напълно спонтанно да среща с напълно случайни хора с колОла по време на безкрайните си странствания из родната ни българска земя, няма да ги пита на местен диалект ‘убав ли е пътят и няма да му отговарят, че е мед, масло и от пиле мляко.

Това дълбоко ме притеснява и затова се чувствам длъжна да предложа варианти за сценарии на лайфовете на премиера през зимните месеци, за да не е окаже, че по пътищата няма хора, които са склонни да говорят за магистрали:

Вариант едно на сценарий е премиерът да тръгне по механите, да поръчва трътки, пилешки сърца и телешки език и да говори с готвача. Проблематичното е, че механите сега не работят, но има една врътка – по малките, а и не само, населени места хранителните магазини имат по една-две маси отпред, на които тесни специалисти от всестранен калибър пият бира и вино от пластмасова бутилка и мезят с кашкавал и луканка, нарязани от магазинерката.

Тук идва вариант две – премиерът в блиц разговори с хората пред магазините. Пита ги добре ли живеят, те му казват, че са супер, той ги пита за пътя, те казват, че е супер, той ги ръкостиска, те го изпращат по живо по здраво и скоро след тръгването продължават да го поздравяват с думи, които бих могла да напиша единствено със звездички.

Вариант три – говори с хората пред магазините, но също и с магазинерката. Тя му благодари, че хляба стига до магазина, а оттам до хората на крилете на бели микробуси, които вярно – не карат през цялото време по нов път, но в една трета от времето се носят по меда и маслото и това е достатъчно, за да може хлябът да бъде на място около 11:00 часа, а не както преди – след обедните новини.

Ще предложа и четвърти вариант на лайфовете – премиерът може да коментира теми като пътнотранспортния травматизъм, как държавата чрез своите органи и избрани местни представители следи за почистването на пътищата в зимния период, гарантирана ли е безопасността на движението по пътищата, например по пътя през Искърското дефиле, където тировете над 12 тона се движат между скалите от едната страна и пропастта от другата. Децата поне са на училище онлайн, вече не пресичат през трафика в населените места, но потенциална тема е кой ще носи отговорността, ако стане голяма катастрофа там.

И така, драги съотечественици (и гости на Република България) – честит първи сняг. Карайте внимателно и пресичайте само, когато човечето е зелено. От ФАКТИ продължаваме да следим обстановката. Ако изчезнем – в резултат на снеговалежа временно е прекъснато електрозахранването ни и чакаме да светне лампата.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар