Честит празник, София!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 17 септември – празника на София, Столична община по традиция ще връчи наградите за ярки постижения в областта на културата.

За първи път Столичната община ще проведе голям концерт на открито – „Честит празник, София!“ започва в 18.00 часа в Южен парк-2 зад Музея „Земята и хората“. Концертът е с вход свободен до запълване на разрешения капацитет на седящите места. Безплатни за посетителите ще бъдат посещенията в Зоопарка и Регионалния исторически музей.

Всички тържества по повод празника на София ще се проведат при спазване на противоепидемичните мерки, увери кметът Йорданка Фандъкова.

„Това е празник на нашия град. Това е празник и на много хора, които отбелязват имените си дни. Това, разбира се, е и един много светъл църковен празник на Светите Вяра, Надежда, Любов и майка им София. София значи мъдрост. Имаме нужда от мъдрост. Аз пожелавам мъдрост на всички, за да можем да продължим развитието на нашия град въпреки трудностите, въпреки кризите и именно в тях – на всички граждани на София пожелавам здраве, енергия, сили, да преодоляваме заедно трудностите, защото само чрез обединение може да се преодоляват всички трудности и да се върви напред. И, разбира се, на всички пожелавам повече мъдрост.

Православната църква почита мъчениците  Вяра, Надежда, Любов и майка им София.

Празнуват имениците Вяра, Верка, Надежда, Надя, Любов, Люба, Любен, Любомир, Любомира, Любомил, София, Софка.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар