Четвърта изненадваща сутрешна блокада на протестиращите – този път пред БНТ (снимки)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Четвъртата блокада-изненада на протестиращите в София се оказа сградата на БНТ. Шествието тръгна, както и в предишните три дни, от Орлов мост малко след 08:00 часа. В началото на протестите недоволните от правителството и главния прокурор граждани протестираха няколко вечери пред Обществената телевизия с искане за оставката и на нейния директор Емил Кошлуков.

Централният вход на сградата беше блокиран за кратко от протестиращи със знамена, които не допускаха гостите на телевизията да влизат в сградата. Протестиращите призоваха тези, които бъдат поканени, да не идват, защото според тях телевизията не отразява обективно протестните им действия. Свободен граждански микрофон поискаха още демонстрантите, за да може всеки, който пожелае да каже своето мнение. 

Полицаите, които охраняват БНТ, не допуснаха протестиращите в сградата.

Никой от ръководството на обществената медия не слезе при гражданите.

И днес блокадата беше оглавявана от лидера на гражданското сдружение “Боец” Георги Георгиев.

Снимка: Булфото

Вижте още снимки >>

А съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов, който също дойде на мястото, коментира пред bTV:

“Известно е, че българските граждани имат ниско доверие към Националната телевизия. Това е в резултат на водената политика и затова се иска оставката на ръководството… Ние и сега имаме Конституция, която май не е по-лоша от това, което ни предлагат. Това е измама и е необходима по-голям натиск и концентрация върху властта, за да се предизвикат предсрочни избори. Ако днешните управляващи си организират изборите, ще си ги купят, както купиха и предните”.

Досега бяха блокирани сградите на правосъдното министерство, на ЦИК и на КПКОНПИ. Протестиращите ги замеряха с яйца и домати.

Източник: dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар