Четири от най-големите болници в София – без свободни интензивни легла – София – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Едва 7 са свободните интензивни легла в най-големите лечебни заведения в столицата, показва справка на bTV. Едно е налично в УМБАЛ „Александровска”, а свободните в „Пирогов” са само шест. Места има и във Военномедицинската академия. От заповед на столичната РЗИ стана ясно, че при нужда, те ще бъдат увеличени.

 

Според информацията налична в Единния информационен портал от утре УМБАЛСМ „Пирогов” увеличава леглата си в реанимация. Допълнително ще бъдат разкрити още 5. В „Пирогов“ се поема най-голямата тежест в борбата с коронавирусната инфекция, към момента в 8 клиники са преобразувани в COVID отделения, в които се лекуват пациенти със средно тежки към тежки симптоми. До днес са приети 188 пациенти с коронавирусна инфекция, от които 30 са настанени в реанимация. Свободните реанимационни легла към момента са 6, от които 2 са предназначени за деца.

 

Според медици новата вълна на COVID-19 в страната тепърва предстои. Заразените на дневна база вече са над 3000. За последното денонощие потвърдените случаи са 3471. В болница за последните 24 часа са настанени 907 случая. Общият брой на хоспитализираните лица у нас вече е 5 505. 472-ма от тях са настанени в интензивни отделения или клиники.

 

Средната заболеваемост вече е 418.36 спрямо 404.84 през вчерашния ден. Според статистиката на Европейския център по заразни и паразитни болести България е с най-висока смъртност сред държавите в блока на двуседмична база на 1 млн. души население. Страната ни отчита 145.29 починали на 1 милион. За сравнение – втората държава с най-висока смъртност по този показател, след България, е съседна Румъния, която обаче отчита 107.87 починали.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар