Чешки жп превозвач отмъква българските машинисти с 1350 евро заплата

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Частният жп превозвач ARRIVA, който наскоро спечели договор за обслужване на част от линиите в Чехия срещу субсидия от държавата, търси да наеме български машинисти.

Това става ясно от обява в сайта за подбор на персонал JobTiger.

От ARRIVA обясняват, че търсят машинисти за работа в Чешката република, а предлаганата „месечна заплата, превеждана по вашата сметка е до 1350 евро“.

От международната компания уточняват и че в пакета от екстри влиза „удобно настаняване със субсидия от работодателя“ плюс 5 седмици платен годишен отпуск.

Жп превозвачът поема ангажимент и за осигуряването на представителни униформи, а датата за постъпване на работа е от 1 октомври т. г.

Кандидатите за машинисти в Чехия ще бъдат подбрани през лятото. Те трябва да изпратят автобиография на английски език, в която да посочат всички професионални лицензи, които притежават.

Активирането на българския пазар на труда на ARRIVA е поредната лоша новина за БДЖ. Държавната компания непрекъснато губи най-ценните си кадри, които масово се прехвърлят към столичния Метрополитен и българските частни жп превозвачи. След пускането на третия лъч на софийската подземна железница е много вероятно БДЖ да остане без кадри, които могат да карат влака.

В същото време сред „чантаджиите“ в компанията текучество няма.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар