Кирил Петков Премеир

Чичото на премиера: Кирчо лъже, че е учил в 7-о СУ, завършил е руското 133-то в София

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кирил Петков не е завършил 7-мо СУ в София, както той твърди, а е учил в руското „Ал. С. Пушкин“ от първи до седми клас. Това разкри неговият близък роднин, кумец и чичо отец Георги Ганчев, главен викарий на Българската старокатолическа църква. Той разказва, че и бащата на Петков – Петко, е питомец на 133 СОУ „А. С. Пушкин“, а след седми клас се е преместил в 7-о СО „Св. Седмочисленици“.

Самият Кирил Петков пък никога не е припарвал до 7-о СУ, а се е обучавал от 1-и до 7-и клас в руското училище „А. С. Пушкин“. След това е заминал за Канада с родителите си, където баща му Петко Петков е пребивавал още от 1988 г., както отец Георги разказа още в края на март в интервю.

И двете училища се намират на столичната ул. „Шишман“, където в момента живее Кирил Петков със семейството си. Всъщност обитаваното от него жилище над книжарница „Милениум“ на „Шишман“ 18 е на баща му.

Навръх 24 май рано сутринта Кирил Петков отиде в 7-о СОУ „Св. Седмочисленици“ на среща с ученици и им обясни колко зле се справял с руския език, като получавал двойки по този предмет. Изявленията му точно в тази посока веднага предизвикаха коментари, че  премиерът се опитва да се изкара дисидент, който мрази всичко руско още от малък, за да се хареса на американската посланичка Херо Мустафа, както и на американците, чието благоволение се опитва да спечели покрай войната на Русия в Украйна.

Въпреки това е съмнително какъв руски език е учил Кирил Петков в 7-о СУ, при положение че роденият през 1980 г. е тръгнал на училище през 1987 г. и би трябвало да е пребивавал там до 1992 г., когато заминава за Канада. В началния курс на обучение до 4. клас в българските училище руски език не се изучаваше. След промените през 1989 г. отпадна и задължителното му изучаване в гимназиалния курс. Така че Петков трудно може да е получавал двойки по руски, освен ако не се е обучавал още от първи клас в руското училище „А. С. Пушкин“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар