Чудодейната билка, която професор Синяков препоръчва за борба с грипа и за здрав имунитет!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Възползвайте се от уникалните билкови рецепти на популярния в цял свят проф. Алексей Синяков. Той е доктор на медицинските науки, член-кореспондент на Международната академия по информатизация при ООН.

В листата на това чудодейно растение се съдържа много слуз и дъбилни вещества. А също и горчиви гликозиди, полизахариди, които засилват противовъзпалителната и имуностимулираща активност. Продължаваме с органичните киселини, инулина, сапонините, каротина, аскорбиновата киселина, дъбилните и други вещества.

А в съцветията се съдържат и стероидни съединения, и флавоноиди. Лечебно действие оказват съцветията, които се събират в ранна пролет, както и младите листа, неувредени от ръждата, предизвиквана от паратизиращите гъбички. Събират се през май и юни след съзряване и оронване на семенцата, докато са малки и не са покрити от гъсти белезникави власинки.

Съцветията и листата от подбел се приготвят в сухо време – от 9 до 16 часа, като се откъсват много внимателно. Не изтръгвайте растението с корена. Не събирайте съцветия и листа от замърсени райони, например близо до автомобилни магистрали и пътища.

Суровината се държи не повече от 3 часа в кошницата, защото се сляга и в нея се развиват микроорганизми, а това влошава нейното качество. По възможност бързо почистете от случайни примеси, премахнете болните и загниващи растения и разстелете съцветията и листата върху марлена постелка под навеса да се сушат.

Изсушените съцветия и листа от подбела се пълнят в книжни пакети. Държат се в сухо и проветрено помещение. Така правилно съхраняваната суровина може да се използва в продължение на три години.

Подбелът се използва като омекотяващо, отхрачващо, противовъзпалително, противомикробно, имуностимулиращо и диуретично средство.

Използва се при заболявания на дихателните пътища – ларингити, остри и хронични бронхити, бронхоектази, туберкулоза на белите дробове, абсцеси и възпаления на белите дробове, грип, стенокардия, цистит, мастит, онкологични и други заболявания.

Подбелът може да се използва в съчетание на други смеси, като оказва спазмолитично действие. В тази връзка листата и съцветията от подбел се използват за лечение на бронхиална астма. Подбелът се използва и като противовирусно средство, също така е добро лекарство при усложнения от грип.

Начини на използване:

• Закапвайте сок от листата на растението в носа, това ще премахне хремата. Прясно изцеден сок от подбел лекува също така и туберкулоза на белите дробове; гнойни рани; рани и новообразувания по кожата. Прясно откъснати листа от растението се налагат към фурункулите, брадавиците и ускоряват тяхното съзряване. Той е способен също така да помогне при заздравяване на рани и хронични язви. За тази цел можете да използвате и пресен сок от растението.

• Полезно е да измивате главата си със силна отвара от подбел, ако ви пада косата и имате пърхот, съпроводено със сърбеж. Тази процедура е полезна и след химиотерапия за възстановяване на косата.

Още рецепти:

• Настойка. За приготвяне на настойка залейте 1 супена лъжица листа от подбел с 1 литър гореща вода. Оставете сместа да престои 30 минути, след това прецедете. Приема се по 1/3, до 1/2 чаша, по 3 пъти на ден.

• Отвара. Приготвя се от 15 г листа и 200 мл вода. Отначало сложете водата да заври, след това пуснете в нея подбела и оставете сместа да ври на слаб огън 10 минути. Приема се по 1/3, до 1/2 чаша, 3 пъти на ден при рак.

• Добавяйте млади листа от подбел в кисело зеле, като подправите с растително масло – олио, зехтин и т.н. 

• Още една лековита рецепта. Вземете по 1 чаена лъжичка листа от подбел, анасон, жълт кантарион, корени от алтей и залейте с 500 мл гореща вода. Сместа ври 5 минути. Престоява 15 минути. Приема се като чай при рак на белите дробове.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар