Чудотворната Светогорска икона пристигна в София

България, Общество
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

4791772На Велика събота в патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски” посрещаме иконата “Света Богородица – Всецарица”.

Иконата е осветена в светогорския манастир Ватопед, където се съхранява оригиналният чудотворен образ на споменатата икона, която помага на всички, притичващи се към нея с вяра онкологично заболели хора.

По повод най-големия празник за всички православни християни – Възкресение Христово, светият образ ще престои в катедралата до 2 май – втори ден на Възкресение Христово, когато църквата чества паметта на св. благоверен и равноапостолен цар Борис-Михаил, Покръстител Български, на когото е посветен южният олтар на Патриаршеската катедрала.

След празничната Литургия на 2 май иконата ще бъде тържествено пренесена в Гигинския Църногорски манастир “Св. безср. Козма и Дамян”, където завинаги ще бъде обект на свято преклонение.

При посрещането на чудотворната икона пред катедралата “Св. Александър Невски” тя ще бъде внесена в св. Олтар с литийни песнопения в нейна чест, а на 1 май – Пасха Христова, ще бъде изнесена за поклонение с цел измолване от Св. Богородица на нейния майчински покров, който да послужи за изцерение както на всички с онкологични проблеми, така и на всички, които търсят застъпничеството на Божията Майка пред нейния Син и наш Господ – Възкръсналият Иисус Христос.

Източник: БГНЕС

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар