Чудо: Махат нещото пред „Александър Невски“

Чудо: Махат нещото пред „Александър Невски“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Арт инсталацията от три златни арки и надпис: „Светлината в нас“, разположена до храм-паметника „Св. Александър Невски“ ще бъде премахната, съобщиха от Столична община, предаде БНР.

От там обясняват, че арката е била част от събитието на 1 декември, когато бяха запалени коледните светлини на площада.

Тя е и част от цялостна концепция за обживяване и превръщане на площада пред храма „Св. Александър Невски“ в пешеходен и от коледно-новогодишната кампания с мото: „Светлината в нас“. Тя включва цялото празнично осветяване на площада, както и серия от събития и концерти. През декември на площада ще бъдат организирани коледни събития, базар и други празнични дейности за гражданите и гостите на столицата„, допълват от СО.

От съобщението им става ясно, че дизайнът е дело на екип от градски артисти, обявени във Facebook събитието за старта на кампанията.

Първоначалният замисъл за присъствието на арката е тя да привлече внимание и по художествен начин да подчертае новостта – пешеходната зона и осветения храм„, настояват от общината.

За поставянето й са били взети необходимите разрешителни и съгласувателни процедури, които регулират дейността на общината към момента.

Одобрението на проекта е дадено от дирекция „Култура“ на Столичната община. Стойността на цялостната организация по старт на коледната кампания е било за 50 000 лв. и е включвало провеждането на концерт, сцена, осветление, декорация.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар