ЧУДО! Роди се най-малкото момче в историята – 268 грама!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бебе е изписано от болницата и тежи 268 грама след раждането. Това се случи в Япония, съобщава изданието The Japan Times.

Момчето е родено след спешно цезарово сечение в 24-та седмица от бременността (нормалният период е 38 седмици). Той напълно се вписва в две длани на възрастен, а теглото му е десет пъти по-малко от нормалното, което е не по-малко от 2,8 килограма.

Детето е поставено в интензивното отделение за новородени. Трябваше да прекара повече от шест месеца в болницата. През това време теглото му се очаква да нараства до 3,238 килограма.

Според лекарите, той е изписан от болницата напълно здрав.

Специалисти от университета Keio в Токио отбелязват, че такова малко новородено момче излиза за първи път в историята. Само 23 случая са известни, когато дете с тегло под 300 грама са се появявали. Само четири от тях оцеляха. Най-малкото момиче е родено през 2015 г. в Германия и тежи 252 грама.

През 2018 г. се разбра, че най-малкото дете, родено във Великобритания, е изписано от болницата шест месеца по-късно. Когато се роди, теглото му беше 340 грама.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар