Чудо! Сержант от Сухопътни войски спаси живота на човек, като го захапа за палеца на крака

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

13 октомври със сигурност ще остане завинаги една от най-важните дати в живота на младши сержант Атанас Секулов, военнослужещ в Бригадно командване – Благоевград, от състава на Сухопътните войски. Вчера на военния му се роди дете, но докато се готвеше да почерпи колегите си за очакваното щастливо събитие, той спаси живота на припаднал човек. Нещо повече, мл. сержант Секулов направи това по необичаен, но много ефективен начин. Случката беше разказана на страницата на Сухопътните войски във Фейсбук.

 

Докато е в обедната си почивка, Атанас чува писъци и суматоха от намиращия се на територията на хипермаркет в обект на мобилен оператор.

Вижда млад мъж, изпаднал в безсъзнание и веднага разпознава характерните признаци на припаднал човек, който си е глътнал езика. При удара от падането, пострадалият е заключил челюстта си, което прави невъзможно отварянето ѝ.

Военнослужещият бързо събува обувката на пострадалия и силно го ухапва за палеца на крака. За щастие пострадалият реагира, закашля се и отключва челюстта си, след което младши сержантът успява да извади езика му.

Той изчаква пристигането на Спешна помощ и помага на екипа за поставянето на медикамент и пренасянето на пострадалия до линейката.

Половин час след случката, младши сержант Атанас Секулов получава обаждане от съпругата си, че е станал баща за втори път на момиченце.

Пред Нова телевизия младши сержант Атанас Секулов разкри, че е виждал подобно спасяване на приподнал човек по време на идентичен инцидент на събор в с. Илинденци. Намесата с ухапване му направила много силно впечатление и той не се поколебал да я приложи при вчерашния случай.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар