Чудо! Социолозите се скриха преди балотажа Радев – Герджиков

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Само два дни преди балотажа между Румен Радев и Анастас Герджиков нито една социологическа агенция в България не се е осмелила да публикува данни от свои проучвания кой кандидат колко процента ще събере на вота. Макар знайни и незнайни социолози да продължават да умуват по телевизора, нито една агенция не показва своите проучвания с проценти.

Невижданото в България чудо в навечерието на президентски избори да няма прогноза колко процента от гласовете на народа ще съберат двамата претенденти се дължи на уплахата на социолозите от нов шумен провал, признават под сурдинка занимаващи се с изборно „врачуване“.

Социологията в България бе шумно компрометирана преди седмица, след като станаха известни резултатите от проведените парламентарни избори – те се различаваха с много от подадените дни преди това данни от „Алфа Рисърч“, „Тренд“, „Сова Харис“.

След резила от миналата седмица, социолозите не посмяха да публикуват данни преди президентския вот

Всички социолози сочеха като категоричен победител ГЕРБ, а за „Продължаваме промяната“ даваха 15-17% вот. Социолозите сбъркаха с много и при резултатите на БСП, ДПС, „Демократична България“, нито една агенция не улови и влизането на „Възраждане“ в парламента. Не познаха и че Мая Манолова няма да влезе в парламента, сочеха, че е на кантар с около 4%.

Нелепите следизбърни обяснения на социолозите, че имало скрит вот, младите излезли да гласуват в последния момент и прочие алабализми обаче не спряха лавината от обвинения, че големите агенции манипулират данните в изгода на партийни централи, които им плащат за изследванията.

За да избегнат повторен резил, социологическите агенции вкупом предпочетоха да не обявяват гласно резултатите в проценти от последните си проучвания какъв ще е изборния резултат на Радев и Герджиков.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар