Въглища

Шайката ППДЕБЪ+ затриват стратегическа индустрия, преимущество и сигурност

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Карта на износа и вноса на електричество за миналата година, от която виждаме една простичка реалност – България е единствената страна в региона която изнася ток, при това количества, които ни позволяват да се мерим и с най-големите европейски държави.

Този отрасъл е от малкото неща в България, които ни нареждат “сред големите”, които ни правят значими. И сигурни – защото не става въпрос за производство на маркови дрехи или мебели, а на електричество, тоест на стратегически за цялата държава, икономика и общество ресурс. Нерядко спасяваме целия регион, запълвайки недостатъка на съседите ни. На нас няма кой да ни го запълни, ако изпаднем в състояние на внос.

Около половината от това ни производство идва от въглища. Без тях влизаме директно в графата вносители. Затриваме стратегическа индустрия, преимущество и сигурност. Защо?

Защо трябва да го правим, докато в Китай за 2023-та година е започнало строителството на 37,000 мегавата нови мощности от въглища, одобрени са други 52,000 мегавата , а още 41,000 мегавата са обявени в проектна готовност?

Ще се радвам някой да ми даде рационално обяснение на това, както и на въпроса защо генерално траекторията на континента и съюза ни изглежда да е към енергийно, индустриално и демографско самозаличаване. Защо, докато конкурентите ни строят нови ядрени мощности и самолетоносачи, ние, по върховете на цивилизацията ни, се занимаваме с Грета Тунберг?

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар