Шампиони на Европа сме по харчене на пари за нет и телефон – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българите харчат най-много за интернет и телефон в Европа. В същото време най-малко пари отделяме за застраховане. Изводите са на европейската статистика, според която България е първенец в ЕС по разходи за комуникации, съобщи Нова телевизия, предаде “Дарик”.

Числата показват как разпределяме парите си. Според Евростат, харчим повече от средния европеец за храна, за алкохол, цигари и за гориво. Но не колкото Люксембург и Естония, които са най-разточителни в пиенето и пушенето. За гориво отиват почти 8% от доходите ни, което е повече от средното. Но в същото време по този показател ни изпреварват словенците. Те харчат 10 на сто от парите си, за да напълнят резервоарите на колите си.

Не сме толкова смели в харченето обаче за дрехи и обувки, отчита Евростат. Даже сме последни. За тази цел даваме едва 3% от парите си. Безспорно обаче държим първото място по разходи за интернет, телефон и пощенски услуги. Оказва се и че водим с много на останалите европейци – плащаме почти двойно повече в спрямо другите, за да общуваме от дистанция.

Експертите съветват, освен харчовете, да направим разчет и на заделените пари. И ако искаме да имаме стабилни лични финанси, най-добре да отделяме настрана поне 10% от месечния си доход, какъвто и да е той. Правилото е златно, но не винаги изпълнимо.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Шампиони на Европа сме по харчене на пари за нет и телефон – България

  • Боже Господи! Нима за това са направили този съюз за да ни отчитат ежедневните розходи? Кой колко похарчил и за какво си е прахосал заплатите? Най малко искаме да знаем хората какво харчат и какво си купуват? Няма ли нещо по-съществено от тези глупости с които да ни информират? Или важното е да кажат че работят и парите които получават са заслужени за труда им? Единна Европа само на думи на дела, е на категории! Нас винаги ни държат в трета-африканска категория! Срам за този съюз че в третото хилядолетие с безразличие гледат на една бивша, напреднала Европейска държава, нейния сегашен упадък!!!

Вашият коментар