Шарл Мишел обвини Урсула фон дер Лайен, че закъснява с ограничаването на цените на енергията

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел смята, че Европейската комисия (ЕК), ръководена от Урсула фон дер Лайен, „закъснява“ с предложенията за намаляване на цените на енергията.

В интервю, публикувано във вестник „Ла Стампа“, той заяви, че отдавна ЕК е трябвало да разработи предложения и те са били спешно необходими.„Въпросът за енергийната криза е на дневен ред от октомври (2021 г. – бел. ред.). Неколкократно поискахме от ЕК да изготви конкретни предложения. Беше предложено да се намали потреблението на газ с 15%, мисля, че същото трябва да се въведе и за потреблението на електроенергия. Що се отнася до цените, ЕК трябва да представи предложения незабавно, не можем да чакаме седмици и месеци“, каза Мишел, като посочи, че ЕК „действа със закъснение“.


Той също така призна, че различните страни имат различни подходи и очаквания, поради което дискусията не е лесна, добавя БТА.

„Ето защо се нуждаем от план, който да отчита тези аспекти. Не бих искал на следващата среща на лидерите на Г-20 през октомври да говорим за същите неща, които обсъждахме през март, май и юни. Надявам се да имаме конкретни предложения преди октомври“, каза Мишел.

Той предвижда труден период за икономиката, но вярва, че като остане единен, ЕС ще го преодолее.

„Предстои ни труден период. Има проблеми с веригата за доставки, инфлацията и нарастващите разходи за енергия“, посочи Мишел.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар