Швейцария забрани на Германия да изпраща нейни муниции в Украйна – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Швейцария забрани днес на Германия да изпраща в Украйна муниции швейцарско производство, предназначени за бронирана техника за противовъздушната отбрана, която Берлин иска да достави на Киев, предаде Франс прес, цитирана от „24 часа“.

Швейцарският министър на икономиката Ги Пармлен в писмо до министъра на отбраната на Германия Кристин Ламбрехт заяви, че Швейцария не може да отговори положително на германското искане да предаде швейцарска военна техника на Украйна заради принципа на неутралитет, към който Берн се придържа, и заради швейцарското законодателство за военните материали.В конкретния случай става дума за 12 400 муниции, предназначени за зенитните самоходни установки „Гепард“, които украинците искат, за да прехващат и унищожават още във въздуха крилати ракети и дронове камикадзе на руските сили.


Вчера правителството на Швейцария обяви отпускането на хуманитарна помощ на стойност 100 млн. долара за Украйна, която ще отиде за осигуряване на питейна вода и за ремонт на повредена енергийна инфраструктура с приближаването на зимата.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар