Швейцария продаде на търг за 27 млн. долара колите на корумпиран политик (СНИМКИ)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Швейцарска аукционна къща продаде на търг най-малко 25 скъпи супер луксозни автомобили, включително Ферари, Ролс-Ройс и Ламборгини, иззети от сина на президента на Екваториална Гвинея заради обвинения в корупция, пране на пари и лошо управление на публични активи. Теодоро Нгуема Обианг Мангу е и вицепрезидентът на страната, а баща му управлява вече 40 години.
През февруари швейцарски прокурори приключиха разследване срещу Теодоро Обианг за пране на пари и присвояване на държавни средства със споразумение да продадат автомобилите и да финансират социални програми в западноафриканската държава. Сега 27 млн. долара от продажбата на луксозните коли ще бъдат прехвърлени в благотворителна организация в полза на хората от Екваториална Гвинея.
Автомобилите на вицепрезидента са оценени от аукционерите Bonhams. Те включват бял и кремав роудстър Lamborghini Veneno, един от деветте такива съществуващи модели, Ferrari ‘LaFerrari’ – показващ вдъхновение от Формула 1 и GT, ярко жълто Ferrari LaFerrari от 2015 г. и 2016 и кобалтово синьо Bugatti Veyron EB 16.4 Coupe.

 

Швейцарските власти задържаха автопарка на Maнгу, заедно с яхта от висок клас, която по-късно беше освободена след сключено споразумение, съгласно което Екваториална Гвинея се съгласи да плати на швейцарските власти 1,3 милиона долара „за покриване на процедурни разходи“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар