Шестима в болници след сблъсъците, десетки фалшиви сигнали в Бърза помощ

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Около 50 сигнала са подадени на Спешна помощ днес по време на протеста, който тече в центъра на София в триъгълника на властта и при който неколкократно се стигна до сблъсъци. Информацията съобщиха от Спешна помощ на извънреден брифинг.

Около 30 от сигналите са фалшиви, каза шефът на Спешна помощ Георги Гелев.

С цел да се реагира бързо, ако има по-сериозно пострадал, 2 екипа стоят от двете страни на протестите. Освен тях, още 7 или 8 непрекъснато извозваха, когато беше напрежението, обясни той.

Гелев обаче добави, че това е затруднило максимално работата на Спешна помощ, тъй като преди минути е подаден сигнал за мъж, вероятно с инфаркт на самолет, който е кацнал на летище “София”, който се е наложило да бъде обслужен от служебен екип.

“В горещия ден, който е един като всички останали, има прекалено много хора, които се нуждаят от Спешна помощ и ангажирането на 7,8 или 10 екипа в тези протести за обслужване главно на протестиращи лишава останалите граждани на столицата от своевременна спешна помощ”, добави д-р Гелев.

Tой отрече индормацията за намушкан полицай по време на акцията на недоволство.

38 са обслужените протестиращи и полицаи след протестите в София, които са минали през различни болници. 17 души са били обслужени на място.

Шестима са хоспитализираните – две цивилни лица – във ВМА и Първа градска болница и четирима полицаи в МВР болница.

В Първа многопрофилна болница са прегледани двама – хоспитализиран е оператор с изгаряне на окото след пръскането с лютив спрей. Другият обгазен е бил прегледан и освободен.

В ИСУЛ са преминали 22-ма – цивилен с гръбна травма, полицай с травма на китката, 18 са минали през спешен кабинет – 10 полицаи, 8 цивилни и един репортер.

Във ВМА е било закаран протестиращ, приет в Клиника по спешна токсикология.

През МВР болница са минали 12 човека, 6 са прегледани, 6 с травми, 4 от тях са хоспитализирани.

В Пирогов – 8 човека, жена с контузия на лакът, мъж, който е бил ударен с бутилка, мъж с хипоглекимия и трима полицаи.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар