Шест “зелени коридора” за ваксинация в София и този уикенд – София – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Зелените коридори”, в които желаещите могат да си поставят ваксина срещу COVID-19, ще работят и тази събота и неделя, 21 и 22 август. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.  Имунизацията през уикенда ще се извършва общо в шест изнесени кабинета. От 13.00 до 18.00 часа ваксини ще се поставят в пет мола – The Mall, “България Мол”, Мол “Парадайс”, “Сердика център” и “Ринг Мол”. От 09.00 до 16.00 часа ще работи изнесеният пункт в Културния дом в кв. “Дружба”.

Желаещите да се ваксинират ще могат да избират от всички одобрени от Европейския съюз ваксини. Медицинските екипи във всички пунктове са от общинските диагностично-консултативни центрове и многопрофилни болници, а осигуряването на ваксините е с помощта на Столичната РЗИ и екипите на “Аварийна помощ и превенция” на Столичната община.

Общо от началото на кампанията през уикендите в тези пунктове са поставени близо 15 000 ваксини. През делничните дни гражданите могат да се ваксинират в общинските ДКЦ-та, където от 17 май до 19 август са поставени общо 15 586 дози ваксини.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Имунизирането им се извършва след предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

 

Източник:БТА

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар