Шест причини да не бъде подкрепян проектокабинетът на ИТН

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лидерът на ИТН – Станислав Трифонов, наричан от електората Слави /някак си аналогията с Баце и Бойко ми се натрапва, сериозен човек не се нарича от непознати по малко име – например никой не нарича Президента Румен Радев – Руменчо или премиерът Стефан Янев – Чефо/, изброи шест причини да се подкрепи неговият /поне представеният за негов/ проект за правителство.

Веднага ми се натрапват шест причини да не бъде подкрепян този проект:

1. Спорни личности- макар и напълно непознати, освен за майките и най-близките си, кандидатите за министри предизвикаха огромни спорове и най-вече съмнения – като се започне от образованието им и се стигне до елементарен морал.

2. В проектния кабинет са включени хора, за които по давност може да бъде придобита интелектуална собственост /веднага се стресирам, че подобни „ЙОристи“ може след пет години да кажат, че държавата е тяхна, защото е минала петгодишна давност на добросъвестно владение.

3. Добрият тон е задължителен за всеки, още повече за политиците. Хора, които още невстъпили в длъжност, се карат на народа си и го обиждат и се отнасят отвратително с журналистите, нямат място във властта.

4. Няма сериозна програма – има разхвърляни някакви цели, които в движение се променят. Евро или не? Ваксинация или не? Казва ли ти някой и смееш ли да питаш? /това по един български филм, който се сети/.

5. Липса на диалог и уважение към другите. С 65 депутата трябва общо взето по-голямо смирение. И най-малкото да проявяваш възпитанието да не обиждаш публично партиите, които са от твоята страна на политиката. Разбирам да наритваш ГЕРБ /впрочем не се сещам да са го правили често/, но хора, които евентуално могат да ти помогнат и с които имате поне една-две общи цели, поне може да се прояви уважение и съвместни действия по определени въпроси дори без коалиция.

6. Ми прости сте, бе!

Елена Гунчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар