Шефа на “Антикорупция” се закани, че ще разнищи всеки закупил евтино жилище от “Артекс”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев се закани, че ще разнищи всеки един, който е купил жилище от фирма „Артекс Инжинеринг“ на цени отличаващи се от пазарните.

Пред журналисти в Народното събрание Георгиев категорично отрече самият той да е купувал апартамент от „Артекс“ и подчерта, че не познава някой от въпросната фирмата. „Никога не съм имал жилище в квартал „Изток“. За съжаление не мога да си позволя, защото имам дългосрочен кредит. Явно в момента се опитват да замесят имената на всички, да се разрасне скандалът. Обяснявам си го с изборите, които идват. Явно политическата обстановка е сложна, но мен това не ме вълнува“, посочи още той и допълни:  „Атаките срещу нас са силни, но това няма да ни попречи да си свършим работата. Явно не е удобно на някого нашата комисия да работи. Ние няма какво да крием от никого от вас“.

Припомняме, че вчера излезе информация, според която Пламен Георгиев се е сдобил с два имота, закупени от „Артекс“,  на възлови места в София, за много по-ниски цени от реалните.

Шефът на комисия „Антикорупция“ смята, че около фирма „Артекс“ има притеснителни сигнали, но КПКОНПИ ще изиска всички разрешителни и ще извърши проверка за конфликт на интереси.

Георгиев обясни, че трябва да се свърши един огромен обем от работа. „Искаме всички разрешителни, които са дадени от фирма „Артекс“, включително за тази сграда, до която е небостъргач. Искаме всичко да се разрови от игла до конец, за да няма никаква капка съмнения, че сме проверили всичко. Също успоредно ще проверяваме и конфликт на интереси“, посочи още шефът на КПКОНПИ и се ангажира, че след месец би могъл да даде пресконференция за резултатите от проверката.

източник: https://5gmedia.bg/1225/sheft-na-kpkonpi-se-zakani-da-raznishchi-vseki-kupil-evtino-zhilishche-ot-arteks

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар