Шефовете на Instagram с ново приложение – Технологии

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Създателите на Instagram Кевин Систром и Майк Крийгер се завръщат в бранша. Те са създали нова компания с цел да открият следващото поколение на социалните мрежи, съобщава Platformer.

Първият им проект се казва Artifact. Това ще е социална мрежа за новини. Тя ще комбинира в себе си статии, факти и изкуствен интелект, като ще е своеобразен “TikTok за текст”.Приложението ще събира новини и статии от множество източници, като ще опознава навиците и интересите на потребителя. Изкуственият интелект ще използва тази информация, за да препоръчва други материали.


Artifact ще взима предвид прекараното време за четене на публикациите като по-голям индикатор за интерес, отколкото кликове и коментари. Платформата ще показва новини от всички гледни точки, но ще блокира и премахва публикации, които не отговарят на истината.

Приложението все още е в “затворена бета” и се предлага само с покани. Планирано е с времето да се добавят още функции, включително възможност за следване на профили на потребители, споделяне на публикации от тях, добавяне на коментари и мнения за даден материал и др. Ще има и възможност за лични съобщения.

Създателите на Instagram напуснаха компанията през 2018 г. заради различния с ръководството на Facebook. Първоначално си взеха почивка, но постепенно се завръщат с по-малки проекти. Систром казва, че не са искали да започнат нова компания докато не изпълнят три неща – нова вълна технологии, свързване на тази вълна със социалните мрежи и идея, която да решава проблем.

Тези фактори са налице и това ги мотивира да започнат Artifact – потенциалното начало на новото поколение социални мрежи. Създателите на приложението казват, че планират да канят нови потребители сравнително бързо, като засега  има списък с чакащи. Условието за момента е регистрацията да стане чрез телефонен номер.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар